joi, 2 iunie 2011

MMSIFB - Modele Matematice si Sisteme Informatice in domeniul Financiar Bancar: Promovarea firmei


Lucrul de mana

De ce arta? Pentru ca izvoraste din pasiunea pentru frumos, pentru ca printr-o continua joaca a imaginatiei putem realiza lucruri unice, deosebite, prin care ne exprimam si lasam sa se citeasca un strop din personalitatea noastra. Si ca in orice arta, trebuie mai intai sa invatam sa stapanim notiunile si tehnicile de baza, punctul de plecare pentru orice ne-am dori sa realizam.

Primul lucru pe care trebuie sa-l cunoastem (referindu-ne la tehnici, caci inainte stau alegerea firului si a andrelelor potrivite pentru proiectul nostru) este cum sa montam ochiurile pe andrele.

In urmatoarele doua filmulete sunt exemplificate cateva metode de montare a ochiurilor, fiecare avand utilitatea sa. Desigur ca mai sunt si altele, insa acestea sunt cele mai reprezentative, cunoscandu-le putem alege pe cea mai potrivita pentru a obtine efectul dorit:

  • metoda clasica (numita si a ochiurilor duble deoarece ochiurile se grupeaza doua cate doua pe andrea) este rapida si usor de realizat. Pentru a stabili cat mai precis lungimea capatului de fir ajutator , pentru a nu irosi fir pretios sau a nu avea surpriza sa nu ne ajunga , cel mai bine este sa montam un numar mic de ochiuri – 8-10 – pe care apoi le desfacem si masuram lungimea capatului de fir folosit. Apoi putem calcula cu usurinta lungimea totala necesara.

  • metoda impletita si metoda cablului au flexibilitate maresi sunt foarte indicate a fi folosite acolo unde acest lucru este necesar – de exemplu la marginea de jos a puloverelor sau la sosetele incepute de sus. De asemenea marginea rezultata face posibila coaserea estetica a bordurilor, fara ca acele cusaturi sa fie vizibile.

  • metoda cu bumbi - pentru efecte decorative.

  • metoda cu fir provizoriu este extrem de practica , cu ajutorul ei putem incepe un fular (de exemplu) de la mijloc, iar apoi lucram fiecare jumatate pornind de acolo. In felul acesta ambele jumatati vor fi lucrate simetric, lucru extrem de util atunci cand realizam un desen, un model dantelat sau o spirala.

In articolele ce vor urma, vom continua cu metode de modelare cu ajutorul scaderilor si inmultirilor precum si cu diferite metode de incheiere a lucrului. De asemenea va urma un articol dedicat importantei realizarii mostrei de ochiuri si rolul sau in obtinerea marimii potrivite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu